- شناسه کالا/ خدمت را چگونه دریافت کنم؟
-
برای دریافت شناسه عمومی به سایت stuffid.tax.gov.ir مراجعه کرده و نزدیکترین شناسه عمومی به کالا /خدمت خود را انتخاب کرده سپس در مرحله بعدی برای اخذ شناسه اختصاصی خود اقدام نمایید.
- آیا سخت افزار یا نرم افزار خاصی در اختیارمان می گذارید؟
-
پس از عقد قرارداد با تیس، مؤدی می تواند از سامانه تیس جهت ارسال و پیگیری صورتحساب های الکترونیک خود استفاده نماید. در واقع پورتال به صورت وب سرویس برای مؤدی در اختیارش قرار می گیرد. برای تعداد صورتحسابهای بیش از 10000 فقره در ماه، امکان اتصال با نرم افزار فروش شرکت مؤدی از طریق API بصورت رایگان برای VIPهای مدیریتی و برای باقی مودی ها شامل هزینه های پشتیبانی 120 میلیونی و 36 میلیونی می شود. همچنین برای برخی اصناف در صورت نیاز دستگاه پوز ارائه می گردد.
- ماژول فروشم خارجی است، آیا مشکلی پیش خواهد آمد؟
-
خیر / اگر ماژول یا نرم افزار فروشتان web service بصورت REST ارائه می دهد، امکان ارتباط از طریقAPI فراهم خواهد بود. در غیر اینصورت نیز ارتباط با نرم افزار برای ارسال صورتحسابهای مورد نظر به سامانه مؤدیان توسط همکاران ما صورت می گیرد. همچنین میتوانید با استاندارد سازی خروجی نرم افزار خود اطلاعات مورد نیاز را از طریق اکسل به سامانه مودیان ارسال کنید.
- آیا صورتحساب خرید را هم باید در سامانه تیس ثبت کنم؟ اگر خیر، کجا ثبت کنم؟
-
خیر، در حال حاضر مطابق قانون پایانه های فروشگاهی، مؤدی صرفا موظف به ثبت صورتحساب های فروش است. چنانچه از کسب و کاری خرید انجام شده است که آن هم باید فروش را در کارپوشه سامانه مؤدیان ارسال نماید، خریدهای شما از آن شرکت در کارپوشه تان در سامانه مؤدیان، نمایش داده می شود و قابل تأیید یا رد است.
- مودیان دارای پرونده که ثبت نام الکترونیکی دارند، چگونه به کارپوشه خود وارد میشوند؟
-
ورود از طریق نشانی tp.tax.gov.ir یا نشانی my.tax.gov.ir; وارد نمودن نام کاربری و رمز عبور و انجام عملیات احراز هویت.
- آیا میتوان در یک صورتحساب دو ردیف کالا یا خدمات یکسان ثبت نمود ؟
-
در خصوص شناسه کالا/ خدمت عمومی، امکان استفاده از یک شناسه کالا/ خدمت در چند ردیف از صورتحساب الکترونیکی وجود دارد لیکن در خصوص استفاده از شناسه کالا/خدمت اختصاصی چنین امکانی وجود ندارد و در هر صورتحساب الکترونیکی در هر ردیف، صرفا از یک شناسه کالا/خدمت اختصاصی میتوان استفاده نمود.
- از لحظه تراکنش چقدر مهلت دارم تا صورتحساب را ثبت کنم؟
-
مطابق قانون مهلت 12 تا 15 روز است. چنانچه تغییرات جدیدی در خصوص مهلت ارسال صورتحسابها از سمت سازمان امور مالیاتی اعمال شود، از طریق سامانه و کانالهای ارتباطی تیس و سازمان امور مالیاتی اطلاع رسانی خواهد شد.
- چند وضعیت برای صورتحسابها در کارپوشه وجود داد؟
-
-در انتظار واکنش:در صورتی که مؤدی به صورتحساب واکنش نشان نداده باشد و30 روز از زمان درج صورتحساب در کارپوشه نگذشته باشد.-تایید شده:در صورتی که مؤدی صورتحساب را تایید کرده باشد.-رد شده: در صورتی که مؤدی صورتحساب را در فرجه زمانی قانونی رد کرده باشد.-تایید سیستمی: در صورتی که مؤدی به صورتحساب واکنش نشان نداده باشد پس از گذشت30روز از زمان درج صورتحساب در کارپوشه، صورتحساب تایید سیستمی میگردد.-عدم نیاز به واکنش: صورتحسابهایی که برای مصرف کننده نهایی صادر می شود.(نوع2و نوع3) -عدم امکان واکنش: صورتحسابهایی که در زمان صدور، وضعیت کارپوشه خریدار آنها غیرمجاز(موقت یا دائم) باشد و30روز از تاریخ صدور آنها گذشته باشد.-ابطال شده: در صورت صدور صورتحساب الکترونیکی ارجاعی، مرجع همان صورتحساب ابطال شده تلقی می گردد.
- در صورتی که صورتحساب دارای تگ عدول باشد، به چه معناست؟
-
طبق ماده ۶ فروش نباید از 5 برابر فروش دوره مشابه سال قبل بیشتر باشد. در غیر اینصورت با در دست داشتن مدارک و مستندات بهسازمان امور مالیاتی خود مراجعه کنید. با تسویه مالیات محوله، امکان ثبت صورتحساب برایتان فراهم خواهد شد.در غیر اینصورت اعتبار مالیاتی برای خریدار شما محاسبه نخواهد شد
- صورتحسابهای درآمد هایی که ناشی از فروش کالا و خدمات نیست، چگونه باید ثبت شود ؟
-
درآمدهایی که ناشی از فروش کالا و خدمات نیست نیاز به ثبت صورتحساب ندارد؛ مانند سود سهام، سود اوراق مشارکت، سود سپرده بانکی.
- تاچه زمانی می توان برای یک صورت حساب اصلاح ،ابطال یا برگشت از فروش ثبت نمود ؟
-
در حال حاضر اصلاح، ابطال یا برگشت از فروش یک صورتحساب محدودیت زمانی ندارد. فقط باید توجه داشت که تاریخ اصلاح، ابطال یا برگشت از فروش باید در بازه زمانی مجاز برای ثبت صورتحساب باشد.
- طریقه محاسبه حد مجاز فروش به چه صورت است؟
-
پنج(5) برابر فروش اظهار شده دوره مشابه سال قبل که مالیات آن به سازمان پرداخت یا ترتیب پرداخت گردیده به عنوان حد مجاز اولیه در کارپوشه مودی بارگذاری شده و قابل نمایش می باشد. در صورتی که مالیات دوره مشابه سال قبل به طور کامل پرداخت نشود به نسبت آن میزان از مالیات پرداخت شده، پنج(5) برابر حد مجاز فروش محاسبه و در کارپوشه نمایش داده میشود. برای مودیان واحدهای جدیدالتاسیس، واحدهای فاقد سابقه مالیاتی و یا مودیانی که فروش اظهارشده دوره مشابه سال قبل آنان که مالیات آن را به سازمان پرداخت یا ترتیب پرداخت نموده، و این فروش ابرازی کمتر از معافیت ساالنه موضوع ماده (101) قانون مالیاتهای مستقیم باشد؛ نیز 5 برابر معافیت سالانه موضوع ماده (101) قانون فوقالذکر محاسبه و در کارپوشه نمایش داده می شود.